Tala'aga o Palasitika

O palasitika o meafaitino e aofia ai so'o se vaega tele o mea fa'akomepiuta fa'akomepiuta po'o semi-synthetic e mafai ona pa'u ma e mafai fo'i ona fa'ameamea i mea malō.
O le palasitika o le meatotino lautele o mea uma e mafai ona faʻaleagaina e aunoa ma le gau ae, i le vasega o polymers e mafai ona faʻaogaina, e tupu lenei mea i se tikeri e maua ai lo latou igoa moni mai lenei tomai faʻapitoa.
O palasitika e masani lava o polymers faʻaola e maualuga mole mole ma e masani ona iai isi mea.E masani ona gaosia, e masani lava ona maua mai petrochemicals, ae ui i lea, o le tele o fesuiaiga e faia mai mea faʻafouina e pei ole polylactic acid mai sana poʻo cellulosics mai le cotton liters.
Ona o lo latou tau maualalo, faigofie o le gaosiga, agavaʻa, ma le faʻafefe i le vai, o loʻo faʻaaogaina palasitika i le tele o oloa o fua eseese, e aofia ai kilipi pepa ma vaʻa vaalele.Ua latou manumalo i mea masani, e pei o laupapa, maa, pu ma ivi, paʻu, uʻamea, tioata, ma keramika, i nisi o oloa na tuʻuina muamua i mea faʻanatura.
I totonu o atunu'u atina'e, e tusa ma le tasi vaetolu o palasitika o lo'o fa'aogaina i le afifiina ma e tutusa lelei i fale i fa'aoga e pei o paipa, paipa po'o vinyl siding.O isi fa'aoga e aofia ai ta'avale (e o'o atu i le 20% palasitika), meafale, ma meata'alo.I atunu'u tau atia'e, e ono 'ese'ese le fa'aogaina o palasitika—42% o le fa'aaogaina e Initia o lo'o fa'aaogaina i totonu o afifi.
O palasitika e tele fo'i fa'aoga i le falema'i, fa'atasi ai ma le fa'aofiina o polymer implants ma isi masini fa'afoma'i e maua mai i se vaega mai le palasitika.O le fanua o taotoga palasitika e le o taʻua mo le faʻaogaina o mea palasitika, ae o le uiga o le upu palasitika, e faʻatatau i le toe faʻafouina o aano.
O le palasitika muamua a le lalolagi o le bakelite, na fatuina i Niu Ioka i le 1907, e Leo Baekeland o le na faʻauluina le faaupuga 'plastics'. E tele tagata kemisi na saofagā i meafaitino.
faasaienisi o palasitika, e aofia ai le Nobel laureate Hermann Staudinger lea ua taʻua "le tama o polymer kemisi.


Taimi meli: Iul-27-2020